Wie zijn wij?

‘Wij Praten met Elkaar’ is opgezet en wordt beheerd door het Vrijwilligerskantoor en Vrijwilligers Agentschap van het Duitse Landkreis Leer.

Ons doel

Het doel van deze website is om vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties, en mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk in de noordelijke grensregio van Nederland en Duitsland, met name de Eems Dollard Regio, dichter bij elkaar te brengen en verhalen met elkaar te delen. Ook dient deze website en de bijbehorende social media als platform voor vrijwilligersorganisaties om hun vrijwilligerswerk te promoten om zo meer mensen te interesseren voor vrijwilligerswerk.

Het project ‘Gezichten van het Vrijwilligerswerk’

‘Wij Praten met Elkaar’ maakt deel uit van het grensoverstijgende project ‘Gezichten van het Vrijwilligerswerk’ van Gemeente Oldambt & Landkreis Leer. Dit Nederlands-Duitse project wordt mogelijk gemaakt door ondersteuning met EU-middelen vanuit het Interreg-project Net(z)werk+ van de Eems Dollard Regio (EDR). Interreg Deutschland-Nederland

Dit project wordt medegefinancierd door het INTERREG V A-programma Duitsland-Nederland met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door de provincies Drenthe, Fryslan en Groningen, alsmede de deelstaat Nedersaksen.