Als jij ook jouw verhaal op onze website wilt hebben, of een filmpje of foto wilt opsturen voor op onze social media, volg dan de onderstaande instructies voor het insturen van je content. Je bent zelf helemaal vrij in het sturen van wat jij wilt laten zien, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat de inhoud geschikt is voor alle leeftijden. Dit betekent niet dat je geen indrukwekkende of spannende verhalen, foto’s of video’s in kan sturen, maar zorg ervoor dat er niet in te veel detail verteld wordt, of foto’s en video’s gestuurd worden die niet geschikt zijn om online te plaatsen.

Er moet er met de volgende punten rekening gehouden worden bij het opsturen van je verhaal, foto, of video:

  • Gebruik geen grof taalgebruik
  • Maak geen foto’s of video’s van onsmakelijke of grove dingen en situaties
  • Het materiaal wat je opstuurt moet geschikt zijn voor alle leeftijden

Als je specifieke instructies wilt zien over het maken van een blog, foto, of video, klik dan op de knop van het onderwerp waar jij meer over wilt weten.

Blog

Zorg ervoor dat de blog geschreven is in a Word document en voeg deze als bijlage toe naar ons email adres. De foto die je bij je blog wil zetten moet ook als bijlage in dezelfde email worden toegevoegd. Zo wordt te kwaliteit van de foto netjes behouden. Deze foto wordt eventueel ook gebruikt op onze social media om onze volgers door te verwijzen naar de blog op de website. Als je een website hebt die je bij de blog wil hebben, zet de link dan ook in de email.

Foto

Foto’s voor social media kunnen worden verstuurd als JPEG of PNG-bestand en als bijlage worden toegevoegd naar onze email. Vergeet niet in de email een tekst te zetten die wij bij deze foto kunnen plaatsen. Denk bijvoorbeeld een uitleg over wat er op de foto te zien is, eventueel een contactadres bij interesse naar de vrijwilligersorganisatie. Het zou natuurlijk zonde zijn als er alleen een foto op onze social media komt zonder enige context.

Video

Video’s kunnen worden verstuurd als MP4 bestand en als bijlage worden toegevoegd aan ons email adres, of deel de WeTransfer link (als je daar bekend mee bent) van de video in de email. Deze video’s moeten korter dan 3 minuten en horizontaal gefilmd zijn om ze geschikt te maken voor onze social media. Verticale video’s kunnen ook, maar dit zit er, bijvoorbeeld op Instagram Reels of Tiktok, minder mooi uit.

Waar moet het naar toe?

Als je een blog, foto, of video wilt opsturen* kan dat naar:

  • Nathalie.Wiltinge@lkleer.de
  • Onderwerp: Wij Praten met Elkaar website en sociale media content
  • Vermeld je naam, wat je doet als vrijwilliger en je vrijwilligersorganisatie in de email

* Wanneer je iets opstuurt geef je toestemming dat wij dit materiaal mogen gebruiken en op de website en social media van ‘Wij Praten met Elkaar’ mogen zetten. Indien wij iets ongepast vinden kunnen wij het materiaal aanpassen om dit geschikt te maken om te plaatsen. Wij zullen echter geen veranderingen aanbrengen aan de essentie van je verhaal, foto, of video, en zullen dus niets toevoegen.

Als er nog vragen zijn sturen wij je graag door naar ons contact formulier.