Als klein meisje had ik al een passie voor toneel spelen. De kostuums, de make-up, het acteren, ik hield er van. Al snel nam een vriendinnetje van mij me mee naar de lokale toneelvereniging en ik was meteen verkocht. Elk jaar maakten we met onze jeugd groep een toneel stukje op basis van Shakespeare en traden we op voor al onze ouders en de lokale bevolking. Ook werd er elke zomer een groot toneel stuk opgevoerd waar ik elk jaar naar keek. Als klein meisje stond ik er nooit bij stil dat de hele vereniging werd bestuurd door vrijwilligers, ik was immers te druk met het acteren en plezier hebben met al mijn vrienden.

Toen ik ouder werd ben ik mij ook gaan inzetten voor de vereniging. Bij de grote toneel stukken die elke zomer meerdere malen gehouden worden zijn veel vrijwilligers nodig. Kaarten moeten verkocht en gecontroleerd worden, programmaboekjes moeten uitgedeeld worden, en natuurlijk moeten de mensen eten en drinken kunnen krijgen. Achter de schermen is ook altijd veel te doen, de kostuums worden vooraf gemaakt, de acteurs krijgen hun make-up op, het geluid en het licht moet in orde zijn. Alles word gedaan door vrijwilligers. Sommige komen uit de buurt, anderen komen van wat verder weg.

Iedereen met een passie voor toneel is aanwezig om er voor te zorgen dat elk jaar weer een prachtige voorstelling neer gezet wordt en iedereen doet dit op vrijwillige basis. Niet alleen is het een geweldige ervaring voor ons als vrijwilligers, maar ook voor de lokale bevolking. Vanuit heel Nederland komen mensen in de zomer om naar de stukken te kijken en het dorp krijgt elk jaar weer vele toeristen die gebruik maken van de lokale voorzieningen. Het geeft veel voldoening om te zien hoe iemands harde inzet zo grootschalig uit kan pakken en voordelen heeft voor niet alleen je eigen vereniging, maar ook voor het hele dorp.

Categorieën: Vrijwilligers Blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *